Flormar Passionate Dots - PD06 Siyah Kum Dokulu Oje

14:00


Flormar Passionate Dots - PD06

Merhaba :) 
Bugün uzun süredir çok severek kullandığım bir dokulu ojemin dedikosunu yapacağız :) 
Flormar, Passionate Dots adlı serisini çıkaralı çok oldu ama malum sebeplerden bir türlü yazısını hazırlayamamıştım. Yanılmıyorsam oje kategorisinde 6 farklı renk çıkarmıştı. Bu 6 farklı ojeden biri de bendeki PD06

Flormar Passionate Dots - PD06
Gün ışığında flaşsız çekim

Öncelikle söylemeden geçmek istemediğim bir şey var: Ben pütürlü, tırtıklı yüzeylere dokunamıyorum. Bir nevi tik veya fobi denilebilir. Dokulu oje ismini ilk duyduğum anda bu fobim aklıma geldi. Bu yüzden ojeyi ilk sürüşüm biraz korka korka olmuştu. Belki benim gibi bir fobisi olanlar vardır diye söylüyorum içiniz rahat olsun ben hiçbir sorun yaşamadım bu yönden :)

Flormar Passionate Dots - PD06
Gün ışığında flaşsız çekim

PD06'nın tüm fotoğraflarda iki kat uygulanmış halini görüyorsunuz. Tek katta hem istediğim kapatıcılığa ulaşmadığı için hem de kum efekti çok fazla belli olmadığı için ilk katı sürüp kısa bir süre bekledikten sonra ikinci katı uyguladım. İkinci katta kum efekti daha çok belli oldu. Şişe üzerindeki yazıdan esinlenerek tırnak diplerime de kırmızı tırnak taşlarını kondurdum :) 
Kuruma süresi çok hızlı değil ama uzun süre de kuruması için beklemedim. 
Yapısı oldukça akışkan fakat sürerken bir zorluk yaşamadım.
Kalıcılık yönünden pek iyi şeyler söyleyemeyeceğim. Ellerimi birkaç kere yıkadıktan sonra pütürcüklerin beyazladığını gözlemledim. Yani tırnaklarım uzun süre siyah kalmadı maalesef. 2 gün sonra ise uçlarda açılma oldu ve kum efekti çok çok azaldı. 
Ojeyi çıkarmak ise benim için kabustu :) Simli ojeler gibi zor çıkacağını hiç düşünmediğimden normal pamuk ve asetonla temizlemeye kalktım. Ama cııııııık kesinlikle pamuk ve asetonla temizlenmedi! Pamuk adeta tırnaklarıma yapışıp kaldı. İlk kötü deneyimden sonra akıllandım ve bir sonrakinde folyo yöntemini kullandım. Bu yöntemle çok rahat temizlendi.
Son olarak da oje karnemize bakalım mı? :) 

Oje Karnesi

Daha önce bu yazımda oje karnesinin ne olduğundan bahsetmiştim. Bütün karneleri ortak bir yerde toplamak için oje swatchlarımın biraz birikmesini bekliyorum açıkçası :) 
Flormar Passionate Dots - PD06 benden ortalama olarak 6 puan almış. Fena bir not değil bence ne dersiniz? :) 
OcecikleriminYeri instagram: @ocecikleriminyeri



You Might Also Like

4 yorum

  1. Ne kadar tatlı ve hoş olmuş canım bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmene sevindim :) Uzun bir aradan sonra yayınlarıma gelen ilk yorum senden oldu beni çok sevindirdi :)

      Sil
    2. Rica ederim canım ne demek inşallah bir daha bu kadar ara vermek zorunda kalmazsın :)

      Sil
    3. Çok büyük bir engel çıkmazsa hep buralardayım artık :)

      Sil