Nail Art & Flormar Silk Satin - Mini Dress

14:00

Flormar Silk Satin Mini Dress

Merhaba :) Bugün sizlere benim çok sevdiğim, instagramda da çok beğenilen bir tırnak tasarımımdan bahsedeceğim. Ama öncelikle taban rengi olarak kullandığım Flormar Silk Satin Mini Dress isimli ojeden biraz bahsedelim mi?

Flormar Silk Satin Mini Dress
Gün ışığında flaşsız çekim

Flormar Silk Satin serisi yanlış hatırlamıyorsam pastel tonlarda 12 renkten oluşuyordu. Benim gözüme ilk çarpan ise "Mini Dress" isimli bu oje oldu. 
Oje, isminden de anlaşılacağı gibi saten ve mat yapıda yani sürerken dikkat etmediğiniz takdirde fırça izleri bırakabilen bir yapısı var. 
Tek katta güzel bir kapatıcılığı var ama şişedeki rengi 2 kat sürdükten sonra alıyor. 
Kuruma süresi ise maalesef çok uzun sürüyor. Özellikle dakika tutarak test ettim, sürdükten 1 saat sonra dokunduğumda hala parmak izim kalıyordu.
Silerken ise hiçbir problem yaşamadım.

Flormar Silk Satin Mini Dress
Direkt güneş ışığında flaşsız çekim

Bu fotoğrafı direkt güneş ışığında çektiğim için biraz daha koyu renkte ve parlak çıktı. Rengi sütlü kahve mi desem yoksa bej mi desem bilemediğim bir renkte, artık diğer fotoğraflara bakıp siz karar verin :)
Mini Dress hakkındaki olumlu-olumsuz yorumlarım bu kadar sanırım :) Benden ortalama olarak kaç puan aldığını görmek için yazı sonundaki oje karnesine bakabilirsiniz, şimdi bu ojeyi taban rengi olarak kullandığım tırnak tasarımıma bakalım.

Flormar Silk Satin Mini Dress
Gün ışığında flaşsız çekim

Flormar Silk Satin Mini Dress
Gün ışığında flaşlı çekim

Her oje sürüşümde, her nail artımda olduğu gibi bunda da base coat olarak Kalyon Nail Hardener kullandım. Henüz bundan iyisini bulamadım :) 
Taban rengi olarak 2 kat Flormar Silk Satin - Mini Dress kullandım.
Baş, işaret ve serçe parmağıma aynı tasarımı uyguladım. Bu tasarımda ise ilk olarak Flormar Striper/Striping fırça ve Flormar Snow White isimli beyaz ojeyi kullanarak tırnağımın ortasından bir çizgi çektim. Bu çizgi, çizeceğim üçgenlerin tabanını oluşturdu.
Tırnağımı ikiye bölen çizgiyi taban olarak alarak bu sefer detail fırça kullanarak üçgenler çizdim. Tırnak diplerime de tepeleri daha önce çizdiğim üçgenlerin arasına gelecek şekilde ters üçgenler çizdim. Ardından ilk çizdiğim üçgenlerin içine daha küçük üçgenler çizdim.
Üçgen çizimleri bittikten sonra, tırnağımı bölen çizginin yanına altın renkte tırnak şeridini tırnak boyuma uygun olarak kesip yapıştırdım.
En son orta ve yüzük parmaklarıma, altın renkteki üçgen tırnak zımbalarını parlatıcı oje yardımıyla yapıştırdım.
Mini Dress'in mat yapısını sevdiğim için top coat kullanmadım.
Üçgen çizimlerinin daha iyi anlaşılması için de bir tutorial hazırladım.

Nail Art Tutorial
  
Umarım bu şekilde daha açıklayıcı olmuştur :) Şimdi de bütün manikürümde kullandığım malzemeler ve Flormar Silk Satin - Mini Dress için hazırladığım Oje Karnesi'ne bakalım. 


Oje Karnesi

Siz nasıl buldunuz manikürümü? Silk Satin serisinden deneyip beğendiğiniz başka ojeler var mı?
Ayrıca beni instagramdan takip edebilirsiniz burada yazısını hazırlayacağım şeyleri ilk olarak orada paylaşıyorum: @ocecikleriminyeri
   

Oceciklerimin Yeri

You Might Also Like

10 yorum

  1. Çok güzel bir manikür olmuş canım taban renginin kuruma süresi 1 saate kadar uzamış, can sıkıcı bir durum geç kuruyan ojeler. Ama rengini çook beğendim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim, maalesef kurumak bilmedi ama sonuca değdi :)

      Sil
  2. Looks very beautiful! :)

    YanıtlaSil
  3. Süper! Bayıldım hepsine. Sunum da harika olunca, oceler tadından yenmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, böyle yorumlar okudukça da insanın yazma aşkı geliyor :)

      Sil
  4. çok güzel bir nail art olmuş öncelikle:) bende sarısını (ss05 -robe) almştım ve gerçekten kurumak bilmedi ama flormar oje kurutucuyla gayet rahat kullanılabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de birkaç rengini daha aldım sonradan kurutucuyla idare edilebilir :)

      Sil