Essence Hello Foils! - Tırnak Folyosu

14:00

Essence Hello Foils!

Merhaba! :) 
Bugün size benim de ilk defa uyguladığım tırnak folyolarından bahsedeceğim. 
Tırnak folyoları, düzgün kullanıldığında ve biraz da hayalgücüyle birleşince tırnaklarımızda gerçekten etkileyici bir görüntü oluşturuyor. Uygulama aşaması da oldukça kolay olduğu için nail art yapamadığım ama tırnaklarımın sade durmasından da hoşlanmadığım zamanlarda kurtarıcım oldu :)
Tırnak folyoları bazı internet sitelerinde, instagram üzerinden satış yapan kişilerde bulunuyor. İnternette folyoyla ilgili çok güzel uygulamalar görüp almaya heves ettiğim dönemde Gratis'te Essence'in Hello Foils! isimli tırnak folyosu serilerine rastladım. Yanılmıyorsam 3 çeşit vardı ve ben 2 çeşidini ve bir tanesini de hala toparlamaya çalıştığım çekilişim için aldım.

Essence Hello Foils!

Essence Hello Foils!

Yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz gibi bir kutunun içinden 2 çeşit folyo ve kullanma talimatı gibi bir şey çıkıyor. Ben manikürümde 01 Hello Flashy! nin dalgalı gibi duran folyosunu kullandım.
Kullanma talimatına göre Essence'in folyo uygulaması için özel ürettiği transfer solüsyonu da gerekiyor. Ben gerek duymadığım için almadım. İnternette de biraz araştırma yaptım ve özel yapıştırıcılarla, solüsyonlarla ve normal top coatlarla da uygulanabileceğini gördüm. Çeşitli top coatlarla denemeler yaptım ve şunu söylemeliyim ki hızlı kuruyan top coatlarla kesinlikle olmuyor. En güzel sonuç normal, hiçbir özelliği olmayan şeffaf ojelerle alınıyor.

Tırnak Folyosu
Gün ışığında flaşsız çekim
Uygulama aşamaları ise şöyle: 
  1. İlk önce folyoyu istediğimiz şekillerde kesiyoruz. Mesela tırnağımızın tamamını kaplayacak tek desen olmasını istiyorsak tırnak yapımıza yakın bir şekilde kesiyoruz. Ben tırnağımın tamamını kaplamasını istemediğim, biraz parçalı görüntü oluşmasını istediğim için folyoyu rastgele kestim. 
  2. Kesme işleminden sonra baz olarak seçtiğimiz bir ojeyi tırnağımıza sürüyoruz.
  3. İyice kuruduğuna emin olduktan sonra üzerine hızlı kuruma özelliği olmayan normal bir şeffaf cila sürüyoruz. (Ben Essence'in Xxl Shine Gel-Look top coatını kullandım.)
  4. Uygulama aşamasının en önemli noktası burası: Sürdüğümüz top coatın tam olarak kurumadan biraz önceki aldığı hal lazım bize :) Burayı nasıl tarif etsem bilemiyorum ama kurumuş gibi gözüküp dokunduğunuzda parmak izinizin hafif kaldığı evre diyebilirim sanırım. İşte bu evrede folyomuzu desen kısmı üstte olacak şekilde tırnağımıza bastırıyoruz.
  5. 5-6 saniye bastırdıktan sonra folyoyu hızlı ve dikkatli bir şekilde tutup çekiyoruz. 
  6. Pütürlü görünümün gitmesi ve daha dayanıklı olması için üzerine top coat sürüyoruz.
Çıkarması ise fotoğrafların düşündürdüğü kadar zor değil aslında. Normal ojeler gibi çok rahatlıkla çıkıyor, simli ojeler gibi uğraştırmıyor ve çıkarırken tırnakta çizilme yapmıyor.

Tırnak Folyosu
Gün ışığında flaşsız çekim
Tırnak Folyosu
Gün ışığında flaşsız çekim
Uygulaması kolay, çıkarması kolay ve hayalgücü de eklenince harika görüntüler yaratılabilecek folyolar, benim favorilerim arasına girdi. Hatta şimdiden değişik uygulama fikirleri aklımda dolaşıyor :)
Siz nasıl buldunuz benim uygulamamı, daha önce folyo kullanan var mı?
OcecikleriminYeri instagram: @ocecikleriminyeri

You Might Also Like

6 yorum

  1. bu folyolardan bulsam alacağım da yok ki hiç bir yerde :-(( çok güzel durmuş ama çok beğendim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hiç rastlamamıştım ama tesadüf eseri Espark Gratiste buldum :) Umarım denk gelirsin sen de, görüntü gerçekten güzel özellikle güneş ışığı altında..

      Sil
  2. Hiç denememiştim, hatta ilk kez görüyorum desem yeridir. Fakat muhteşem görünüyor gerçekten, çok beğendim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her nail art severin denemesi gereken uygulama bence en kısa zamanda denemelisin sen de :)

      Sil
  3. wow! çok güzelmiş. ben hiç rastlamamıştım bunlara. şansıma bir yerlerde rastlar mıyım acep aah ahh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok tesadüf eseri rastladım üstelik indirime girmişlerdi, umarım sen de bulursun :)

      Sil